Nyttige facts om dame- og herrecykler i cykelparadisbyen

Hovedstaden blev for mange tidsår siden prist til den vestlige verdens cykelcentrum, og senere hørte vi endnu en skelsættende statistik på bordet. Der er i øjeblikket en overvægt af cykler i Købehavn, holdt op over for biler og lignende. Det nye resultat er intet mindre end fantastisk, hvis du ser på den resterende udviklede eropæiske og amerikanske verdensdel. Dertil er der de krystalklare goder, at luftens kvalitet højnes, idet der er mindre udledning afforurening ift. hvis mange flere hver dag færdes motorkøretøjer. Dertil kommer at det også ret sikkert at færdes på cykel i København, Århus og andre større byer, da man ser dedikerede cykelområder alle steder, så du er ej solo cyklist, så der findes minimal risici for, at biler og busser misser dig og din cyklist. Du bør dog stadig være på vagt over for blinkende lastbiler og busser.
Derfor er du givetvist også en der kører på cykel og trænger måske til en ny dame- eller herrecykel. Og eventuelt er familiens yngste blevet så gammel, at det savner sin private børnecykel. Sørg for at gå med en cykel, som er afstemt til dit personlige behov. Så det er vitalt at finde ud af, om du alene skal transportere dig begrænsede afstande inderst i centrum af byen og ganske givet vil kunne nøjes med at have en klassisk herre- og/eller damecykel i havelåge-stil, eller du kører langt hen til dit job, og af denne grund gør bedst i at tjekke sportscykler.
Beskriver du dig selv som nået en moden alder, plages af eksemplevis sportsskader eller fx helt ærligt lidt inaktiv, er en el cykel lige noget for dig. I så fald kan du bestemme dig for, om du gerne vil have elcykleni damemodel, citybike eller evt. en klassisk bedstemorcykel. Denne cykel er i tillæg også miljørigtig, eftersom den kører på et batteri, der er lavet med lang levetid. De har flere varianter af systemer, men el-cyklerne med centermotor foruden forhjulsmotor er pt de mest populære i Danmark. Cykelhandlerne har herudover elcykler påsat baghjulsmotor. Centermotoren er den mest prissatte, men har altså som bonus et meget funktionelt elmotortræk. Cykelmærkerne er adskillige af de identiske cykelproducenter, som ligeledes producerer de eldrevne cykler. Det kan være Centurion samt Nishiki for blot at nævne nogle.