Min a-kasse var en klog beslutning

For nyligt var virksomheden, hvor jeg havde fået arbejde tvunget til at fyre de fleste medarbejdere. Jeg stod derfor uden varsel uden stabil løn.

Det var helt vildt fortvivlende. Jeg har ikke på noget tidspunkt stået uden fast løn. Heldigvis har jeg fra jeg blev færdig med at studere været medlem af a kasse. Det blev min løsning, da jeg til min overraskelse blev uden arbejde.

Jeg har da af og til haft i tankerne, at det var uden mening at være medlem af akasse. Jeg har jo aldrig været
arbejdsløs før i tiden, men glædeligvis var jeg fornuftig nok til at fortsætte med at være indmeldt.

Da jeg lige pludselig var ledig var medlemskabet altså bare en stor sikkerhed.

Arbejdsløsheds-kassen hjalp med at få overblik over det økonomiske aspekt og alt det formelle, og de assisterede at undersøge splinternye jobs, frembringe ansøgninger og cv’er. Det var egentlig rimeligt nemt.

Der er få jobs i mit erhverv. På baggrund af det var jeg forberedt på, at jeg skulle være arbejdssøgende i lang tid. Finansielt ville det være stramt, men det kunne godt gå. Jeg havde krav på dagpenge som en del af en akasse. På den måde var jeg tilsikret finansielt. Dagpenge er ikke svarende til en stabil løn, men jeg kan beholde huset, og jeg har råd til mad. Det er det betydeligste for mig, og det er jeg absolut glad over.

Der findes jo mange a-kasser, og det vigtigste for mig er, at min a-kasse er med viden inden for min profession. A kassen skal desuden fremstå pålidelige. Heldigvis følte jeg mig det rigtige sted.

Jeg fik tilbudt et par faste møder hos min a-kasse, og der var endvidere mulighed for at melde sig til til inspirerende seminarer, hvor jeg blev klogere på for eksempel a-kasseregler.

På et tidspunkt fik jeg en henvendelse fra Frie, som fortalte, at akassen havde et potentielt beskæftigelse til mig. Jeg var jublende.

Kort tid efter var jeg til samtale i virksomheden. Jobsamtalen gik i en god tone, og senere samme dag oplyste de mig om, at de havde valgt mig.

Jeg nåede at gå ledig i to måneder, og det er en stor lettelse, at jeg nu tjener penge. Jeg er glad for min nye chef.
Det er ikke skægt at stå arbejdsløs, og det er væsentligt betydningsfuldt at få den rigtige hjælp.

Jeg følte mig vejledt kompetent af min virksomhedskonsulent.
At kunne få arbejdsløshedsdagpenge som meldt ind i en arbejdsløshedskasse var af flere årsager min overlevelse pengemæssigt. På den måde var jeg tilsikret økonomisk, og jeg var aldrig nødsaget til at videresælge de materielle goder, jeg elsker allermest.